Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Nürburgring nejspíš letošní VC Německa hostit nebude

Nürburgring nejspíš letošní VC Německa hostit nebude

Podnik může zachránit Hockenheim, hrozí i absence v kalendáři.

Velká cena Německa se letos s největší pravděpodobností nepojede na Nürburgringu, Bernie Ecclestone dnes totiž ukončil svá jednání s představiteli okruhu.

Nürburgring měl hostit letošní německý podnik Formule 1, okruh však již delší dobu trápí finanční problémy, takže nebyl schopen jeho konání garantovat.

Po týdnech jednání, ve kterých se Ecclestone snažil s organizátory vyjednat rozumné podmínky, však komerční šéf Formule 1 naznačil, že uzavření dohody příliš nevěří.

V rozhovoru pro německý Spiegel Ecclestone řekl: "Po zvážení jejich návrhu jsme toho názoru, že to bohužel není finančně akceptovatelné, takže jsme naše jednání ukončili."

Nadějí Velké ceny Německa je tak přesun na Hockenheimring, který se od roku 2007 s Nürburgringem pravidelně střídá a závod hostil v loňském roce.

Pokud však ani toto řešení nebude možné uskutečnit, hrozí, že bude po výpadku závodu v New Jersey letošní kalendář zredukován na 18 velkých cen.

Turecko, Rakousko, Francie a Portugalsko byly spojovány s možností pořádání náhradních podniků, zatím však nic nenaznačuje tomu, že by jejich projekty mohly dostat zelenou.

Pokud se pak závod v Německu skutečně nepojede, bude to znamenat, že mezi Velkou cenou Velké Británie, plánovanou na 30. června, a Velkou cenou Belgie, zařazenou na 25. srpna, pojede pouze jediný podnik, a sice 28. července na maďarském Hungaroringu.