Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Webber: "Budoucnost u Red Bullu je v mých rukou."

Webber: "Budoucnost u Red Bullu je v mých rukou."

Australan nemá obavy, že by měl být nahrazen.

Mark Webber je přesvědčen o tom, že jeho setrvání u týmu Red Bull je čistě v jeho rukou. Pokud tedy bude podávat dostatečně dobré výkony, neměl by být na konci letošní sezóny nahrazen jiným závodníkem.

Ačkoliv na Australanovo místo si otevřeně brousí zuby junioři z týmu Toro Rosso, Daniel Ricciardo a Jean-Eric Vergne, kteří letošní sezónu vnímají jako vzájemný duel o sedačku v mistrovském týmu, Webber tvrdí, že jeho nahrazení závisí především na jeho výkonech.

Na tiskové konferenci titulárního sponzora týmu, automobilky Infiniti, Webber popřel spekulace o tom, že by mohl být na začátku své poslední sezóny ve Formuli 1.

Na otázku, zda cítí, že některý z jeho rivalů již čeká na uvolnění jeho místa, Webber odpověděl: "To opravdu ne, příteli... Byl tu Kimi (Räikkönen), ten mě měl nahradit v roce 2009.

To přijde s teritoriem, když jste v předním týmu a na konci své kariéry. Supi už nade mnou krouží poslední tři, čtyři roky, tak to je.

Přijde den, kdy toho nechám a někdo bude to auto řídit. A možná už to auto nebude konkurenceschopné, takže to nebude důležité. Uvidíme, jak to bude."

Webber podotkl, že je spokojený se svou filozofií prodlužování smlouvy pouze na jednu následující sezónu. Zároveň jej přitom potěšila slova šéfa týmu Red Bull Christiana Hornera, který se nechal slyšet, že pokud Australan bude v letošní sezóně podávat dobré výkony, nejspíš si udrží sedačku i pro rok 2014.

"Myslím, že i pro tým je to celkem jednoznačné rozhodnutí," řekl Webber. "V posledních několika letech jsme byli úspěšní. Takový je postoj týmu a je samozřejmě dobré to slyšet."

Australan zároveň nevyvrátil možnost, že by svou kariéru mohl zakončit u jiného týmu. V loňské sezóně například vedl jednání o přestupu s Ferrari.

"Nikdy neříkej nikdy," řekl. "Pro mě je celkem pravděpodobné, že zakončím svou kariéru tady, ale člověk nikdy neví. Zítra může zazvonit telefon s někým jiným.

Stará dobrá Formule 1 je zajímavý byznys... nečekané zvraty a změny týmů na poslední chvíli, já nevím. Za to obdivuji Rubense Barrichella.

Já bych nemohl udělat to, co udělal on, odejít z předního týmu a pak jít dolů, do toho se mi zrovna nechce."