Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Mercedes se i přes vítězství obává o pneumatiky

Mercedes se i přes vítězství obává o pneumatiky

V Monaku bylo možné se ubránit, jinde to nepůjde.

Mercedes má před sebou stále náročný úkol ve snaze vyřešit své problémy s rychlým opotřebením pneumatik, přestože se Nicu Rosbergovi ve Velké ceně Monaka konečně podařilo přetavit pole position ve vítězství.

Rosberg v závodě trpělivě dostál své strategii a zvítězil stylem start-cíl. Jeho taktika však mohla slavit úspěch díky charakteru městské trati, na které se velice obtížně předjíždí.

Šéf stáje z Brackley Ross Brawn se nechal slyšet, že monacké vítězství v žádném případě není signálem, že se Mercedesu podařilo vyřešit své potíže s pneumatikami.

"Je to neustále pokračující výzva a já nebudu předstírat, že jsme jí přišli na kloub. Tohle je závod, ve kterém jste schopni situaci zvládnout, aniž by vás někdo předjel.

Účelem pomalého začátku závodu byla kontrola situace. Na jiných tratích to tak udělat nemůžeme, takže si myslím, že nás ještě čeká dlouhá cesta."

Brawn je zároveň přesvědčen, že i Lewis Hamilton by v závodě dojel na stupních vítězů, kdyby během fáze za safety carem nejel do boxů tak pomalu.

"Samozřejmě jsme to u Lewise trochu popletli, za safety carem nám to moc nevyšlo," řekl. "Myslím, že to byl nešťastný fakt, že je v týmu nový a my jsme noví pro něj. Proto to nešlo úplně podle plánu.

On by ale dneska také ve velmi dobré formě a pokud by se nestalo tohle, rozhodně by skončil na pódiu."

Brawn však věří, že může Mercedes na příští závod do Kanady odjet se vztyčenou hlavou.

"Tohle vítězství je velkou vzpruhou. Říkám si, co je horší, kvalifikovat se na pole position a nezajet dobře, nebo se nekvalifikovat na pole position a skončit tam, kde jste se kvalifikovali. Nejsem si jistý.

Máme před sebou další skvělý okruh, kde můžeme být docela optimističtí, takže to nás těší."