Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull vždy hledal mladého jezdce, říká Newey

Red Bull vždy hledal mladého jezdce, říká Newey

Tým včera potvrdila příchod Daniela Ricciarda.

Adrian Newey prozradil, že cílem Red Bullu pro rok 2014 vždy bylo získat mladého jezdce spíše než pilota se zkušenostmi jako například Kimiho Räikkönena.

Tým z Milton Keynes včera oznámil, že týmovým kolegou Sebastiana Vettela bude od příští sezóny Daniel Ricciardo, se Newey nechal slyšet, že mu velmi záleželo na tom, aby přivedli pilota na delší dobu.

"Mohli jsme vzít zkušeného jezdce, u kterého by byly zaručeny výsledky na relativně známé úrovni, stejně tak jsme mohli sáhnout po mnohem mladším jezdci v naději, že se vyvine na velmi vysokou úroveň," řekl technický ředitel Red Bullu Newey.

"Podívali jsme se na druhou možnost a usoudili, že z mladších pilotů je tím nejslibnějším Daniel.

Z pohledu Red Bullu je to také správné, protože Christian (Horner) a já cítíme, že je nejslibnějším z programu Red Bullu pro mladé závodníky.

Toto rozhodnutí mi trochu připomnělo podobnou situaci, kterou jsme zažili během mého působení u Williamsu. Nigel Mansell odcházel a my potřebovali někoho vedle Alaina Prosta.

Mohli jsme si nechat Riccarda Patreseho nebo vsadit na mladého jezdce, který se jmenoval Damon Hill a který byl v té době naším testovacím pilotem. Myslím, že je dobré přivádět novou krev a dávat slibným jezdcům šanci."


Ricciardo je z příležitosti závodit za Red Bull pochopitelně nadšený, je si ovšem vědom, jaký úkol před ním leží.

"Příští rok budu s mistrovským týmem, zřejmě s nejlepším týmem, a budou ode mě očekávány výsledky,"
řekl Ricciardo.

"Jsem na to připraven. Nejsem tu proto, abych jezdil kolem desátého místa, chci dosáhnout nejlepších výsledků pro mě i pro tým."