Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Příští rok bude možná sezóna končit v Abú Zabí

Příští rok bude možná sezóna končit v Abú Zabí

V kalendáři Formule 1 došlo k několika změnám.

Kalendář Formule 1 pro rok 2014 doznal několika změn. Podle jeho poslední podoby by měla sezóna končit v Abú Zabí.

Mezinárodní automobilová federace FIA již dříve vydala provizorní kalendář, který čítal 22 závodů. Má se však za to, že tato verze ještě zdaleka není konečná. Finální podoby kalendáře bychom se měli dočkat v prosinci.

Již nyní je však jisté, že premiéra v New Jersey se opět odkládá, jelikož tento závod spolu s Velkou cenou Mexika z kalendáře vypadl. Začínají se přitom objevovat také zprávy o tom, že šéf Formule 1 Bernie Ecclestone týmy informoval o tom, že se nepojede ani v Koreji. V tom případě by kalendář čítal, stejně jako letos, 19 závodů.

Kromě toho došlo k několika změnám v konání závodů. Ecclestone prozradil, že ke změnám dat dojde především u závodů v závěru sezóny. Nejvýraznější změnou by přitom mělo být také přesunutí závodu v Abú Zabí na samotný konec.

To by týmům také umožnilo dále zůstat na okruhu Yas Marina a uskutečnit zde posezónní testy.

Týmy také chtěly, aby se závod v Malajsii posunul blíže k Velké ceně Austrálie, aby došlo k úsporám nákladů spojených s logistikou. K tomuto však podle všeho nedojde.

Definitivní podoba kalendáře Formule 1 pro rok 2014 bude známa po zasedání Světové rady motorsportu, které je naplánováno na 6. prosince do Paříže.