Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nico Müller novým členem Audi v DTM

Nico Müller novým členem Audi v DTM

Střídá Albuqueruqeua, který putuje do prototypu LMP1.

Filipe Albuquerque po dvou letech působení končí v DTM a přechází do sestavy Audi ve vytrvalostních závodech, kde nastoupí mimo jiné do 24h Le Mans. Na jeho místo v Německém mistrovství cestovních vozů přichází Švýcar Nico Müller.

Müller, který v uplynulých letech několikrát zvítězil v závodech GP3 a Formule Renault 3.5, v minulosti pro Audi již testoval. Právě jeho výkony v testech se starší specifikací vozu DTM natolik přesvědčily vedení Audi, že nyní získal sedačku v tomto seriálu.

Švýcar v sestavě Audi v DTM nahradí Portugalce Albuquerqua, který se přesouvá do třetího prototypu Audi R18 e-tron quattro v kategorii LMP1 ve vytrvalostních závodech. V něm se bude stŕídat s Marcem Geném a Oliverem Jarvisem.

Šéf oddělení motorsportu u Audi Dr. Wolfgang Ullrich řekl: "Nějakou dobu jsme Nicovu kariéru sledovali.

V našich vozech DTM odjel během testů několik stovek kilometrů a zanechal působivý dojem.

Jsem si jistý, že mu nebude dlouho trvat, aby zaplnil místo, které svým přechodem do našeho programu LMP a GT vozů zanechal Filipe Albuquerque."

Šéf programu DTM u Audi Dieter Gass dodal, že se 21letý pilot podle něj "nyní a ve své premiérové sezóně postará o překvapení".

Müller o svém novém angažmá řekl: "DTM je prakticky snem každého jezdce. Je pro mě obrovskou ctí, že mi Audi dává důvěru závodit v RS5 DTM. Šampionát jsem sledoval už jako malý a snil jsem o možnosti závodit v takovém voze."