Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Müller končí u Dragonu

Müller končí u Dragonu

V New Yorku opět pojede Eriksson

Nica Müllera už ve zbytku aktuálního ročníku formule E neuvidíme. Švýcar a stáj Dragon se totiž rozhodli s okamžitou platností ukončit spolupráci. Müllerovou prioritou bude nyní působení v německém šampionátu DTM.

„Kvůli několika kolidujícím povinnostem jsme se já a Dragon rozhodli, že každý půjdeme svou cestou. To znamená, že při posledních třech závodních víkendech sezony formule E budu chybět. Díky za téměř dvě sezony tvrdé práce a také za vzpomínky, které jsme si vytvořili. Přeji celému týmu to nejlepší. Nyní se soustředím na DTM a na povinnosti továrního jezdce Audi. Budoucnost je světlá,“ uvedl Müller.

Kvůli povinnostem v DTM chyběl Müller již při červnovém dvojzávodě formule E v mexické Pueble, kde za něj zaskočil rezervní jezdec Dragonu Joel Eriksson. Švéd Müllera nahradí také při dvojici závodů v New Yorku, které jsou na programu během nadcházejícího víkendu. Kdo bude týmovým kolegou Sérgia Setteho Câmary při závěrečných dvou závodních víkendech v Londýně a Berlíně, zatím nebylo potvrzeno. Dá se ale předpokládat, že i v těchto dvou případech dostane šanci Eriksson.

Joel Eriksson si opět zazávodí ve formuli E. Foto: Dragon

V dosavadním průběhu aktuálního ročníku formule E Müller nasbíral celkem 30 bodů. S nimi se nachází na 17. pozici průběžného pořadí šampionátu. Nejlepšího výsledku dosáhl při prvním víkendovém závodě ve španělské Valencii, kde obsadil druhou příčku a získal tak své jediné pódiové umístění v elektrickém šampionátu.

Jedno druhé místo už má Müller na kontě také v letošní sezoně DTM. Při úvodním podniku v italské Monze bral stříbrnou příčku ve druhé víkendové jízdě. V té první skončil osmý. V průběžném pořadí seriálu, ve kterém se letos poprvé závodí s vozy specifikace GT3, je švýcarský jezdec na třetí příčce s 22 body. Před ním se nacházejí vedoucí Kelvin van der Linde (36 bodů) a druhý Liam Lawson (27 bodů), který je juniorem Red Bullu a letos ho můžeme vídat i ve formuli 2.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Dragon