Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa je u Williamsu šťastnější, než čekal

Massa je u Williamsu šťastnější, než čekal

Brazilec je po úvodní spolupráci v Jerezu nadšený.

Felipe Massa je po svém úvodním dni testování s Williamsem v Jerezu podle svých slov šťastnější, než původně očekával.

Brazilec po osmi letech strávených u Ferrari přestoupil ke stáji z Grove a po počáteční spolupráci zatím nenachází nic než slova chvály.

Letošní FW36 se zdá být velkým pokrokem v porovnání s loňským modelem, co se relativní výkonnosti týče, přičemž vzhledem k současným potížím Renaultu se jako dobrý tah jeví také odchod týmu k pohonným jednotkám Mercedes-Benz.

Massa po svém odchodu od Ferrari zvážil několik možností a nakonec se rozhodl pro Williams. Úvod spolupráce v něm přitom podporuje přesvědčení, že se jednalo o správný tah.

"Se změnou, kterou jsem udělal, jsem spokojený," řekl Massa. "Byla to změna ve směru, který jsem očekával.

Williams je profesionální tým, tým, který ve Formuli 1 dokáže odvést velice dobrou práci. Je to tým, který tu není proto, aby bojoval na chvostu, ale aby bojoval na špičce. To je něco, díky čemuž jsem šťastnější, než jsem čekal."

Ačkoliv už první dny testování odhalily některé potíže s vozem, Massa tvrdí, že zatím nezpozoroval nic, co by jej výrazněji znepokojovalo.

"Neodjeli jsme tolik kol, kolik jsme čekali, protože často vás bohužel potkají malé potíže, které docela trvá odstranit, než zase můžete vyjet," vysvětlil Brazilec. "Já bych však řekl, že to je docela normální.

Myslím, že někteří se trápí víc než my, ale já jsem se vším spokojený. Jsem spokojený s prvotním pocitem, prvotním dojmem z týmu, prvotním pocitem z řízení auta, motoru, auta samotného, pneumatik, převodovky, všeho. A jsem opravdu šťastný."