Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa: U Williamsu opět vládne sebejistota

Massa: U Williamsu opět vládne sebejistota

"Můžete vidět mechaniky a inženýry usmívat se."

Felipe Massa si myslí, že Williams má po úspěšném prvním testů svého vozu pro rok 2014 zpátky svou sebejistotu.

Tým z Grove loni nezažil příliš úspěšnou sezónu, když dokázal nasbírat pouze pět bodů. V konečném hodnocení Poháru konstruktérů pak obsadil devátou pozici, když za ním skončily jen týmy Marussia a Caterham, které doposud nebodovaly.

Zdá se však, že přechod na motory Mercedes-Benz a reorganizace technického týmu pod vedením Pata Symondse, s sebou přinesly své výsledky.

Massa se navíc v posledním dni testů se svým časem umístil na čele výsledkové tabulky. Situace ve Williamsu je tak podle něj nyní jen pozitivní.

"Tento test dal větší sebedůvěru jezdcům - mně i Valtterimu (Bottasovi), ale také dalším lidem," řekl Massa.

"Na mé tváři je úsměv. Není to ale jen na mé tváři. Můžete vidět mechaniky a inženýry usmívat se.

Myslím, že to je velmi důležité pro práci, sebejistotu a pokrok uvnitř týmu."


I přes pozitivní start do testů však Massa drží radost na uzdě a připomíná, že žádný tým zatím neukázal svou skutečnou rychlost. Všechny týmy pak podle něj čeká ještě spousta práce.

"Rozhodně je tu stále velké množství práce a do prvního závodu navíc zbývá hodně dní, takže je příliš brzy," řekl Brazilec.

"Nemůžeme zapomenout na to, že tohle je jen testování. Myslím, že je oproti loňským testům mnohem obtížnější ty letošní popsat, jelikož tehdy byla pravidla stejná, nyní však došlo k velké změně.

Všechno se může změnit, a může k tomu dojít během několika dní, jsem ale spokojen s tím, na co jsem přišel uvnitř týmu, je to lepší, než jsem čekal.

Tým má velmi dobré lidi, profesionály. Je tu mnoho nových tváří a spousta lidí uvnitř týmu, kteří vědí, jak udělat vůz F1. Cítíte zlepšení při každém vyjetí na trať.

Myslím, že to dělá můj úsměv větší, jelikož mohu spolupracovat s konkurenceschopným týmem, a myslím, že to je moc hezké."