Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Di Resta a Anthony Hamilton se dohodli mimosoudně

Di Resta a Anthony Hamilton se dohodli mimosoudně

Hamilton požadoval odškodnění za předčasné ukončení smlouvy.

Paulovi di Restuovi a Anthonymu Hamiltonovi se nakonec podařilo vyřešit jejich spory mimosoudní cestou.

Otec mistra světa z roku 2008, dělal di Restovi manažera, dokud nepropukl spor, točící se kolem sponzorské smlouvy se společností Go Fast. Tu di Restovi vybavil jeho kamarád, Jordan Wise.

Skotský závodník pak celou záležitost posunul Hamiltonovi. Ten mu po nějakém čase oznámil, že pokud chce mít osobního sponzora, bude muset vykoupit práva od jeho týmu Force India. Ta údajně měla požadovat 2 miliony eur. A pravděpodobně by celá transakce i v tichosti proběhla, kdyby se di Resta náhodně nezeptal týmu, v jaké fázi se obchod právě nachází. Tehdy s překvapením zjistil, že Force India si za takovou možnost účtuje pouze 1 milion eur.

Di Resta samozřejmě Anthonymu Hamiltonovi smlouvu okamžitě vypověděl. I jeho asi muselo překvapit, když dostal pozvánku na soud. Hamilton starší ho zažaloval, protože předčasným jednostranným ukončením smlouvy přišel o značné zisky.

Hamilton se pokoušel soud přesvědčit, že o potenciální multimiliónové smlouvě nic nevěděl, respektive jí nevěřil. Vysvětlení zahrnovalo i historku o firmě, která Hamiltonovi do jeho domu instalovala "velmi sofistikovaný" bezpečnostní systém a představila mu nastavení času a data v jeho iPadu.

Di Resta nakonec i kvůli nedostatku sponzorských peněz o sedačku v F1 přišel a odchází do méně prestižní DTM.
Hamilton a di Resta tak dnes novinářům oznámili, že spor je mimosoudně zažehnán.

Di Resta poskytl vyjádření pro Daily Mail: "Byl to těžký rok a jsem rád, že už je to všechno za mnou. Nyní se můžu koncentrovat na svou budoucnost a na soutěžení v DTM, kde budu závodit v týmu Mercedesu."

Hamilton záležitost uzavřel slovy: "Je mi líto, že to mezi mnou a Paulem zašlo tak daleko a jsem rád, že to už můžeme uzavřít. Je škoda, že si tak talentovaný jezdec jako Paul nenašel místo v F1, ale určitě se mu bude dobře dařit v DMT. Přeji mu hodně štěstí."

Anthony Hamilton se jako manažer v dobrém nerozešel ani se svým vlastním synem, se kterým po ukončení smlouvy na nějaký čas značně omezil komunikaci.