Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Di Resta se chce vrátit do F1

Di Resta se chce vrátit do F1

DTM ho nebaví tak jako Formule 1.

Paul di Resta doufá, že jeho kariéra pilota Formule 1 ještě neskončila a věří, že dostane i druhou šanci. Di Resta od roku 2011 až do minulé sezony závodil za tým Force India, který se však letos rozhodl nasadit Nica Hülkenberga a Sergia Péreze a pro něj tak už nezbylo místo. 28 letý Brit se vrátil do DTM, kde opět obléká barvy Mercedesu, v novém voze se mu však nedaří, v průběžném pořadí mu patří až 17. příčka a rád by se co nejdříve vrátil do F1.

"F1 jsem miloval a užíval jsem si každou jednu chvíli v roli jezdce Formule 1", prozradil di Resta redaktorovi Herald Scotland. "Je to nejlepší soutěž na světě, a když se mi před sezónou nepodařilo získat místo, byl jsem velmi zklamaný. S neúspěchy se ale musíte vědět vypořádat.

Lidé viděli, že v F1 dokážu uspět, ale věci se tam mění strašně rychle a bohužel nastala situace, ve které pro mě nezbylo volné místo. Stále jsem ještě mladý a věřím, že mohu dostat další šanci. Udělám pro to vše, co je v mých silách, ale nejvíce by pomohlo, kdybych mohl týmu nabídnout velkou kopu sponzorských peněz.

Jsem si jistý, že se ještě můžu do F1 vrátit. Jsem ještě soustředěnější než dříve, ale toto rozhodnutí není na mně. Mohu stavět pouze na tom, že jsem podával dobré a stabilní výkony."

Většina jezdců, kteří jednou přijdou o místo jezdce F1, se už nedokáže vrátit. Ze současných jezdců se to však podařilo Kamuji Kobajašimu, Nicu Hülkenbergovi, Romainu Grosjeanovi, Adrianu Sutilovi i Felipe Massovi a po dobrovolném odchodu se vrátil také Kimi Räikkönen a Fernando Alonso dal po roce závodění v barvách Minardi přednost místu testovacího jezdce Renaultu.