Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Na seznam testovacích jezdců přibyli Di Resta a Ferrucci

Na seznam testovacích jezdců přibyli Di Resta a Ferrucci

Williams a Haas doplňují jezdecké sestavy.

Na začátku března jsme se snažili rozlousknout otázku, jak si vlastně testovací jezdci Williamsu podělí úlohy v týmu. Mladý Lance Stroll byl oznámen jako nový vývojový jezdec Williamsu, ale Alex Lynn tento post neopustil a také zůstává vývojovým jezdcem. A aby byl simulátor opravdu využit na sto procent, tým najal zkušeného Garyho Paffetta jako "simulačního jezdce".

Kdo ale zaujme místo náhradníka a bude připravený naskočit do monopostu, kdyby se Valtteri Bottas nebo Felipe Massa nemohli zúčastnit závodu? Paul di Resta!

29letý Skot má na kontě tři sezony v F1 ve voze Force India a od roku 2014 opět závodí v DTM, kde před přestupem do F1 získal titul šampiona. Williams na své webové stránce oznámil, že Di Restu uvidíme v garáži během závodních víkendů a v rámci přípravy bude jezdit i v simulátoru.

Svou jezdeckou sestavu doplnil také tým Haas F1 a Američané se konečně dočkali amerického jezdce v americkém týmu.

Santino Ferrucci ale dostal pouze místo vývojového jezdce, i on tedy bude jezdit v simulátoru a do reálného vozu Haas VF-16 se možná vůbec nedostane. 17letý jezdec loni skončil jedenáctý v Evropském šampionátu F3 a letos bude závodit v GP3 za tým DAMS.