Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Paul di Resta nahradí Felipeho Massu!

Paul di Resta nahradí Felipeho Massu!

Skota uvidíme již v dnešní kvalifikaci.

Felipeho Massu přemohla choroba a týmu oznámil, že nebude schopen absolvovat Velkou cenu Maďarska. Williams se ho rozhodl nahradit rezervním jezdcem Paulem di Restou.

Massova nemoc se projevila již včera na konci 2. tréninku. Z vozu vystupoval s pocitem závratě a když se jeho zdravotní stav nezlepšoval, byl převezen na prohlídku do nemocnice v Budapešti. Maďarští doktoři neodhalili žádné vážnější zdravotní problémy a i lékaři ve službách FIA souhlasili s jeho účastí v dnešním třetím tréninku. Na jeho konci už ale Brazilcův williams zel prázdnotou odstaven v garáži a mechanici začali s úpravami potřebnými k tomu, aby se do něj před kvalifikací vešel podstatně vyšší jezdec.

Paul di Resta je oficiálním testovacím a rezervním jezdcem Williamsu, ale ve voze FW40 nikdy neseděl. V F1 naposledy závodil v poslední velké ceně sezony 2013, kterou strávil u Force India. Od té doby jezdí v DTM. Testovacím jezdcem Williamsu je od roku 2016. Aby se kvalifikoval do Velké ceny Maďarska, musí se vejít do 107 procent času dosaženého jezdcem na pole position. Jeho monopost poveze startovní číslo 40.