Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sirotkin je se svým výkonem velmi spokojený

 Sirotkin je se svým výkonem velmi spokojený

Williams: Opět na chvostu

Jezdci Williamsu si dnes mohli chvíli zabojovat s Marcusem Ericssonem Ale i ten se jim později ztratil z dohledu a bílé vozy z Grove dojely do cíle opět jako poslední. Úplně poslední byl Lance Stroll (17. místo), který včera za proměnlivého počasí sice postoupil do druhé části kvalifikace, ale vůbec si tím nepomohl. V Q2 totiž narazil do bariéry, rozbil přední přítlačné křídlo a Williams pro něj neměl druhé stejné specifikace, takže musel dostat jiné. Trestem za takovou změnu mezi kvalifikací a závodem je start z boxové uličky.

"Je sice hezké, že jsem se včera dostal do Q2, ale tam to neproběhlo podle našich představ. Dnes jsme proto museli odstartovat z boxové uličky. Nasadili jsme staré přední křídlo, které nepoužíváme už několik závodů. Nepochybně se tím zhoršila rychlost vozu a celkově aerodynamicky nefungoval tak, jak by měl. Vybrali jsme si jinou strategii jako Sergej, chtěli jsme být rychlí v závěru závodu na kvalifikační směsi pneumatik, ale potřebovali bychom více kol," popsal Stroll svůj poslední závod před letní dovolenou.

Sergej Sirotkin (16. místo) startoval i skončil předposlední.

"Řekl bych, že jsme první část sezony zakončili velmi dobrým výkonem," prohlásil ruský nováček. "Na výsledku to samozřejmě není moc vidět, ale vzhledem k naši startovní pozici, závodní strategii a množství modrých vlajek můžeme být s naším výkonem spokojeni. Zbývá prostor pro zlepšení, který se pokusíme vyplnit během letní přestávky, ale z tohoto závodu si můžeme odnést hodně pozitiv a každý z nás si zaslouží dovolenou."

Hodně štěstí do druhé části sezony! ...budete ho potřebovat