Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sirotkinův sponzor chtěl slevu

Sirotkinův sponzor chtěl slevu

Po špatném roce by si ji snad zasloužil

Sergej Sirotkin byl v Abú Zabí zklamaný, že Williams ho nahradil Robertem Kubicou. Ruský nováček byl v kvalifikacích lepší než zkušenější Lance Stroll a také mu byl vyrovnaným soupeřem v závodech, ačkoli Kanaďan nakonec získal více bodů. Zatímco Sirotkinův sponzor, ruská banka SMP, pak mluvil o stažení svého svěřence z Williamsu z důvodu slabých výkonů týmu a ten hovořil o nadšení z možnosti zaměstnat "bojovníka" Roberta Kubicu, sponzorovaného polským olejářským gigantem PKN Orlen, nejvěrohodněji zní verze, kterou nabízí Mika Salo. Bývalý závodník F1 byl letos součástí programu SMP a se Sirotkinem byl v úzkém kontaktu.

"Nakonec to bylo rozhodnutí Williamsu," řekl Salo v rozhovoru pro finskou MTV. "Samozřejmě jsme chtěli výhodnější cenu a ujištění, že Williams bude lepší. Nepodařilo se nám dosáhnout konsensu. Proto si ani nedělám výčitky, že Sergej odchází. Měl dobrou sezonu, odvedl kvalitní práci a zapadl do týmu. Má úžasné znalosti techniky a my máme vůz LMP, jenž potřebuje jezdce Sergejových kvalit."

Za horší výsledky méně peněz od sponzora? To zní docela férově, ale když se Williamsu povedlo uzavřít lepší kšeft s někým jiným…