Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sirotkin se dostal do šesté řady

Sirotkin se dostal do šesté řady

Williams: Dokáže využít strategicky výhodnou pozici?

Před začátkem sezony bychom si nebyli pomysleli, že Williams si bude gratulovat i k obsazení jednoho místa v šesté startovní řadě, ale je to tak. Nováček Sergej Sirotkin (12. místo) byl dnes rychlejší než Lance Stroll (19. místo) a postoupil mezi 15 nejrychlejších. V Q2 pak nejezdili Daniel Ricciardo ani Lewis Hamilton a Marcus Ericsson si kvalifikaci pokazil výjezdem mimo trať, takže Sirotkin o 12. pozici už ani nemusel moc bojovat.

Technický ředitel Paddy Lowe mu už stihl pogratulovat k nejlepšímu kvalifikačnímu výsledku od VC Ázerbájdžánu. Výhodou je, že jezdci v šesté řadě jsou první, kteří do závodu startují na nových pneumatikách, což jim dává strategickou výhodu.

"Účast v Q2 a dvanáctá pozice v kvalifikaci jsou pro nás dobrým výsledkem," řekl mladý ruský závodník. "Včera jsme měli náročný program, hodně jsme toho prozkoumali. Sice nechci být přehnaně optimistický, ale přišli jsme na pár zajímavých věcí. Všechny jsme je spojili do jednoho souboru a bylo to dobré rozhodnutí. Toto je pro nás velmi důležitý krok. Dlouho jsme na něj čekali a konečně se ukázalo, že vývoj jde správným směrem. Jsem na pyšný na sebe a rovněž na všechny členy týmu za jejich tvrdou práci na zlepšení vozu."

Může zítra překvapit?

O Strollovi Lowe řekl, že by jistě také postoupil do Q2, kdyby se po výjezdu z boxů nedostal za pomalé vozy, kvůli kterým nestihl do začátku měřeného kola optimálně zahřát pneumatiky.

"Škoda, prostě jsem nedal dohromady dobré kolo," řekl Kanaďan. "Při zpětném pohledu na moje kolo by se jistě pár věcí dalo udělat lépe, ale zkusili jsme všechno. Myslím si, že v posledním kole jsme netrefili nastavení předního křídla, protože vůz byl nedotáčivý."