Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sirotkin chtěl Sainzův skalp

Sirotkin chtěl Sainzův skalp

Williams: Tentokrát alespoň bylo s kým závodit

Havárie v první zatáčce dnešního závodu vyřadila pět vozů, takže zbývajících 15 se popralo o 10 bodovaných míst. Ani to však nestačilo k tomu, aby alespoň jeden z jezdců Williamsu dojel na bodovaném místě. K dobru si ale mohou připočítat alespoň skalpy Brendona Hartleye a Stoffela Vandoornea. Sergej Sirotkin (12. místo) navíc může být rád, že porazil Lanceho Strolla (13. místo).

"Popravdě řečeno, docela dobrý závod. Rychlostně jsme byli téměř na úrovni našich soupeřů a na začátku stintu jsem se Sauberem (Marcusem Ericssonem) bojoval o body. Byl to skutečný boj, ne jenom štěstí. Bylo příjemné jezdit s šancí na body, ale nepovedlo se. Užil jsem si začátek závodu a pak přizpůsoboval tempo. Po zastávce vypadalo všechno ještě lépe, ale měl jsem smůlu, že jsem toro rosso (Hartleye) dohnal v nevhodné části trati. Trvalo kolo a půl, než jsem pneumatiky vrátil do ideálního okna, proto se Carlos (Sainz) dostal přede mě. Nebýt toho, tak bych ho nejspíš udržel za sebou," řekl ruský jezdec.

Sirotkin nadále čeká na první bod

Strollovi po závodě nebylo příliš do řeči.

"Měl jsem pocit, že jsme konkurenceschopnější než v předchozích závodech, což je pozitivní signál. Renault byl o něco rychlejší než my, ale ne o moc. Myslím, že byli pouze o tolik rychlejší, aby se jim mohl podařit undercut. Carlos začal na středně tvrdých pneumatikách, zatímco my jsme měli měkké. Jenže na nich měl dobrou rychlost, a když přezul na superměkké, s undercutem už neměl moc práce," míní Stroll.