Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Williams: Neříkejte, že máme platící jezdce

Williams: Neříkejte, že máme platící jezdce

To by jím musel být i Alonso

Williams má bez diskusí nejméně zkušenou jezdeckou dvojici. Devatenáctiletý Lance Stroll a o tři roky starší Sergej Sirotkin se mohou dohromady vykázat pouhými dvaceti absolvovanými velkými cenami. A také nezáviděníhodnou pověstí chlapíků, jimž místo ve F1 zaplatil sponzor.

Tento názor zesílil poté, co ruský mladík dostal přednost před Robertem Kubicou. Navíc kolují zvěsti, že se tak stalo proti vůli titulárního partnera Martini. Špičky týmu se pochopitelně dušují, že na tom není ani zbla pravdy. „Rozhodnutí jsme přijali až po zralé úvaze. Do našich aut posadíme pouze talentované piloty. Tento sport je nebezpečný. Proto bychom rozhodně nepřijali nikoho jen kvůli penězům,“ prohlásila faktická šéfka Claire Williamsová. „Nesouhlasím s tím, že Sergej je zelenáč. Vždyť v GP2 skončil dvakrát po sobě třetí. Něco umět musí, jinak by si ho Renault nevybral jako rezervistu. Podle našich poznatků odvedl při testech v Abú Zabí skvělou práci.

Se svojí troškou do mlýna přišel i technický ředitel Paddy Lowe: „Existuje statistika, které si bohužel téměř nikdo nevšímá. Z ní vyplývá, že Lance v roce 2017 postoupil v prvním kole ze všech závodníků o nejvíce pozic kupředu. To svědčí o jeho agresivitě a schopnosti zdolat soupeře, což jsou jedny z nejdůležitějších vlastností ve F1. Loni se neustále zlepšoval, i když to na první pohled nebylo tak patrné.

Závěrem ještě zajímavý postřeh Williamsové: „Kdybychom věc domysleli do důsledků, museli bychom za Paydrivera považovat například Fernanda Alonsa. Vždyť Santander s ním putoval od jednoho týmu ke druhému. V jeho případě to ale nikoho nenapadne.