Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

SMP dalo kopačky Williamsu, ne Williams Sirotkinovi

SMP dalo kopačky Williamsu, ne Williams Sirotkinovi

Ruský jezdec tomu nemůže uvěřit

Po včerejším oznámení Williamsu to vypadalo jasně. Tým z Grove se rozhodl, že příští rok chce mít v jednom ze svých vozů Roberta Kubicu, ne Sergeje Sirotkina. Sirotkinův sponzor SMP Racing, dceřiná společnost ruské banky SMP, ale tvrdí, že to on odchází od Williamsu. Není ochoten nadále platit velké peníze týmu, který měl být mezi nejlepšími ze středu pole a místo toho se celý rok potácel na chvostu.

"Přijali jsme rozhodnutí nepokračovat v účasti v F1 s týmem Williams Martini Racing," prohlásil šéf SMP Racing Boris Rotenberg. "Na začátku sezony byly výkony tohoto týmu nepříjemným překvapením a ani ve vývoji během sezony neobstál ve srovnání s konkurencí. Navzdory těmto okolnostem měl Sergej dobrou sezonu, šel do toho na 100 procent a své úkoly si splnil. S jeho prací jsme spokojeni a aktuálně uvažujeme o dalších krocích, které by jeho kariéru posunuly vpřed."

Sirotkin neskrývá velké rozčarování, ačkoli přiznává, že není překvapený.

"Tým mě informoval ve středu večer, ale už minulý týden jsem měl pár rozhovorů, pár setkání s lidmi z SMP Racingu," řekl 23letý jezdec. "Analyzovali jsme situaci a nakonec bylo zcela jasné, že nechceme pokračovat. Takže už minulý týden jsem víceméně věděl, že to přijde. Měl jsem týden, abych se s tím smířil. Ale s tím se nedá smířit. Stále nemohu uvěřit, že je to pravda. Je to pro mě velmi těžké."