Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tým z Grove bojoval pouze s jezdci McLarenu

Tým z Grove bojoval pouze s jezdci McLarenu

Williams: Po přestávce opět v zaběhnutých kolejích

Další kvalifikace nanic, následovaná strohými prohlášeními, že jezdci dělali, co bylo v jejich silách a zítra je nový den. Williams je po letní přestávce zpět v zaběhnutých kolejích.

"Škoda, zpoza volantu se tato kvalifikace nezdála být tak špatná, jako ve výsledkové tabulce," řekl Sergej Sirotkin (18. místo). Byl optimisticky naladěný, protože porazil týmového kolegu a také jednoho z jezdců stejně ztrápeného McLarenu.

"V porovnání se včerejškem byl vůz lépe vyvážený, stabilnější a bylo snazší pochopit jeho chování. Dnes jsme mohli čekat i lepší výkon, než jsme nakonec předvedli. Ale moje kolo bylo opravdu dobré, jen poslední šikanu jsem netrefil přesně a Fernando (Alonso) byl kvůli tomu o půl desetiny sekundy rychlejší. Nebýt toho, byl bych před ním, ale muselo by to být těsné, protože jsem už byl téměř na hranici možného."

Sirotkin porazil Strolla, Vandoornea a téměř i Alonsa

Lance Stroll (19. místo) byl o 14 setin sekundy pomalejší.

"Náročná a ubohá kvalifikace," shrnul kanadský mladík, který se prý pokouší tento tým co nejrychleji opustit. "Vůz byl velmi těžko ovladatelný a v první zatáčce jsem udělal chybu. Při mém druhém pokusu se mi zablokovala kola a i v třinácté zatáčce jsem byl příliš široký a ztratil tak pár desetin, ale na ostatní týmy strašně ztrácíme. Pochybuji, že se zítra něco změní, protože jsme příšerně pomalí na rovinkách a v zatáčkách to přitom také není žádná sláva. Avšak do závodu dám všechno. V první zatáčce a v Eau Rouge se může stát cokoliv, takže se tam pokusím získat pár pozic a od toho se odrazit."