Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa je i přes dnešní nedostatek jízd optimistický

Massa je i přes dnešní nedostatek jízd optimistický

"Vše se může změnit, to je běžné."

Malé množství odjetých kol v úvodním dni druhé série předsezónních testů v Bahrajnu není podle Felipeho Massy pro Williams zásadním problémem.

Massa sice první sérii testů v Jerezu uzavřel nejrychlejším časem, v prvním dni té druhé v Bahrajnu však dokázal objet pouze pět kol. Williams FW36 měl totiž problémy s palivovým systémem, které si vyžádaly rozebrat kompletně vůz a prozkoumat palivový článek.

"Myslím, že když nejezdíte, tak to není pozitivní," řekl Massa. "Vše se ale může změnit. To je běžné. Nejen pro nás, ale pro mnoho dalších týmů.

Nevíme na 100 procent, co to bylo za problém, jelikož pokaždé, když máme takový problém, tak musíme auto rozebrat, znovu složit a vždy, když tohle uděláte, tak ztratíte tři hodiny.

Musíme se dostat přes tolik věcí a já doufám, že zítra bude vše OK."


Podle Massy toto nikterak nemění plány Williamsu na zbytek čtyřdenních testů i přesto, že ostatní týmy s motory Mercedes dnes dohromady odjely 233 kol.

"Nemyslím si, že by to měl být velký problém," dodal Massa, který pro zítřejší den předá vůz svému týmovému kolegovi Valtterimu Bottasovi.

"Viděli jsme, že většina týmu s motory Mercedes dnes dokázala jezdit, my zase jezdili v Jerezu, takže velké starosti si nedělám, jelikož už jsme něco odjeli.

Není to poprvé, co jsme s vozem vyjeli na trať. Už jsme odjeli spoustu kol, je ale důležité rychle pochopit, co bylo za problém.

Samozřejmě je to pro všechny frustrující, v této fázi k tomu však může dojít.

Vůz je nový. Někdy se prostě věci stanou a vy nechápete proč, myslím ale, že je důležité se přes tento problém dostat a porozumět všemu, co se týká vozu.

Víme, že až přijedeme do Austrálie, tak bude spolehlivost důležitější než cokoliv jiného."