Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rozhovor: Pastor Maldonado

Rozhovor: Pastor Maldonado

Po třech letech u Williamsu přechází Pastor Maldonado k Lotusu.

Po třech letech u Williamsu přechází Pastor Maldonado k Lotusu. Jeho cílem jsou boje na špici a vítězení.

Jaký máte pocit ze startu do nové sezóny v barvách Lotusu F1?

Je skvělé být součástí Lotusu. Pro mě je to něco skutečně speciálního. Patří to k mému progresu ve Formuli 1. Po třech letech vstupuji do své čtvrté sezóny na vyšší úrovni a jsem šťastný, že mohu být součástí tak fantastického týmu. Lotus byl v posledních sezónách velmi úspěšný. Na trati jim nechyběla jim rychlost a dokonce vyhrávali závody. Nyní pracujeme společně na tom, abychom znovu patřili mezi nejlepší a bojovali o vítězství ve velkých cenách.

Ve Williamsu jste absolvovali 58 velkých cen. Připojili jste se k Lotusu jako zkušený závodník?

Naučil jsem se tam toho hodně. Hlavně během prvních dvou let. Loni to bylo těžké, ale i v těžkých časech se toho můžete hodně naučit. Vzal jsem si z toho ponaučení a teď jsem připraven vrátit se na vrchol. Ve svém bývalém týmu jsem jezdil dost dobře a doufám, že teď se stanu i konzistentnějším. Společně můžeme vytvořit velmi silný tým.

Už jste se poznali s Romainem Grosjeanem. Těšíte se na spolupráci?

S Romainem jsme se již seznámili před pár lety a je to dobrý chlapík a skvělý jezdec. Vím to, protože jsme se už setkali v nižších kategoriích. Oba jsme vždy patřili mezi nejlepší, takže se na spolupráci s ním velice těším. Oba jsme na trati skutečnými bojovníky a jsem přesvědčen, že pro tým uděláme maximum.

Jak moc se po všech těch změnách pravidel změní i závodění?

Rozdíl, který můžete vidět oproti roku 2013, je obrovský a bude to mít velký dopad na závodění i na můj jezdecký styl. Jezdci nyní musí spolupracovat se svými týmy, aby se společně mohli tomuto novému stylu soutěžení přizpůsobit. V simulátoru nám to šlo dobře a na novou sezonu se dívám s optimismem.

Co si myslíte o E22?

E22 je prostě úžasné. Myslím, že je to nejrevolučnější auto v paddocku. Vypadá úžasně. Je kombinací nových technologií a mnoha dalších nových myšlenek. Zvláštně vypadá hlavně jeho nos. V F1 jsem ještě nic takového neviděl. Je to pro Formuli 1 něco úplně nového. Důvěřujeme naším řešením a nemůžu se už dočkat chvíle, kdy si auto vyzkouším na trati.

Jaké jsou vaše cíle pro rok 2014?

Čeká nás sezóna plná otazníků. Musíme do ní jít s velkými očekáváními a od začátku dělat maximum možného. Určitě to bude náročné pro všechny týmy i všechny jezdce. Ale my se těšíme na boje s nejlepšími a zabojujeme i o šampionát.

Proč číslo 13?

Jen proto, že se mi líbí. Ve Venezuele ho nepovažujeme za nešťastné číslo a ve venezuelském sportu má dlouhou tradici.