Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Maldonado: Přestup do Lotusu bylo nejlepší rozhodnutí

Maldonado: Přestup do Lotusu bylo nejlepší rozhodnutí

Venezuelan změny týmu nelituje.

Pastor Maldonado věří, že jeho přestup do Lotusu pro letošní sezónu Formule 1 byl správný i přesto, že tým má za sebou velmi obtížné předsezónní testy.

Tým z Enstone nestihl připravit svůj letošní monopost E22 včas pro první předsezónní testy v Jerezu a během dvou následných testů v Bahrajnu se vůz potýkal s velkým množstvím problémů se spolehlivostí.

Maldonado se k Lotusu připojil poté, co se na konci loňské sezóny nepohodl s Williamsem, za který jezdil tři sezóny.

Williams má za sebou naopak velmi povedenou přípravu na letošní sezónu, když se jeho vůz FW36 ukázal jako spolehlivý a během testů v Bahrajnu také jako rychlý. Změny týmu však vítěz Velké ceny Španělska z roku 2012 nelituje.

"Podle mě je to nejlepší rozhodnutí, jaké jsem kdy udělal," řekl Maldonado. "Poprvé jsem vůz viděl v aerodynamickém tunelu a byl skvělý.

Je to zcela jiné auto, nejzajímavější a nejkrásnější vůz v paddocku, a také agresivní. Myslím, že co se vzhledu týče, odvedli kluci opravdu dobrou práci.

Když se podíváte na detaily, tak je design působivý a doufáme, že během sezóny budeme mít dobré auto."


Lotus do Melbourne pojede v pozici nejméně připraveného týmu ze všech. Maldonadův týmový kolega Romain Grosjean prohlásil, že Lotus je nejpomalejším z týmů poháněných motory Renault. Maldonado však věří, že na základě jeho výkonnosti ve Velké ceně Austrálie by se neměly dělat závěry o tom, zda byl jeho přestup do Lotusu správný.

"Nevím, jestli to (rozhodnutí změnit tým) bylo z pohledu výsledků dobré nebo špatné, nejdříve musíme závodit. Sezóna je dlouhá, tak uvidíme."