Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Williams může být podle Massy druhým nejlepším autem

Williams může být podle Massy druhým nejlepším autem

Na voze je ale ještě hodně co zlepšovat.

Felipe Massa na základě výkonnosti ve Velké ceně Austrálie věří, že jeho stáj Williams může mít druhý nejrychlejší vůz v letošním startovním poli Formule 1.

Ačkoliv britský tým odjíždí z Melbourne pouze s body za páté místo Valtteriho Bottase, tak rychlost, kterou vůz FW36 v Albert Parku předvedl, naplňuje tým optimismem.

Když byl Massa dotázán, zda si myslí, že Williams je hlavním soupeřem Mercedesu, odpověděl: "Není to nemožné. Podívejte se na McLaren, mají za sebou rozhodně dobrý závod. S oběma vozy dojeli na slušně bodovaných pozicích a vedou Pohár konstruktérů.

Řekl bych, že Austrálie byla závodem, kde jsme s oběma našimi vozy mohli dojet na podobných pozicích jako McLaren, takže bychom možná byli na čele šampionátu my.

Nyní je všechno možné. Když se podívám, jak jsme na tom v porovnání se soupeři, tak bych řekl, že Mercedes je v tuto chvíli ve srovnání s námi příliš rychlý, za nimi je ale všechno otevřené a my tam můžeme být."


Massa si je vědom slabin, které jejich vůz v Austrálii měl. A to zejména v oblasti přítlaku, trakce na zadní nápravě a rychlosti za mokra, ohledně vyhlídek na zbytek sezóny je však Brazilec optimistický.

"Abych byl upřímný, s vozem jsem velmi spokojen. Líbí se mi naše výkonnost," pochvaluje si Massa.

"Je tu spousta věcí, které je potřeba zlepšit. Vždy přemýšlíte nad špatnými věcmi, které na voze máte, a tyto špatné věci mohly za to, že jsme v kvalifikaci ztratili hodně pozic.

Takže na tomhle voze je ještě hodně co zlepšovat a já tým opravdu tvrdě tlačím, aby to zlepšil a abychom se vydali směrem, který bude lepší a kde budeme konkurenceschopnější.

Je tu ještě hodně práce, když se ale podíváme na to, kde jsme, tak myslím, že je to dobrý začátek. Vůz je rozhodně konkurenceschopnější v závodě než v kvalifikaci."