Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

V Malajsii budeme o půl sekundy rychlejší, věří Dennis

V Malajsii budeme o půl sekundy rychlejší, věří Dennis

McLaren by rád znovu dosáhl na vítězství.

McLaren by se od příštího závodu, kterým bude Velká cena Malajsie, chtěl výrazně zlepšit, a to konkrétně o půl sekundy na kolo. Tým si je však vědom, že na úplně smazání ztráty na Mercedes to stačit nebude.

Tým z Wokingu nyní vede Pohár konstruktérů, když díky diskvalifikaci Daniela Ricciarda z Red Bullu skončili jeho jezdci Kevin Magnussen a Jenson Button v úvodním závodě letošní sezóny v australském Melbourne na stupních vítězů na druhé a třetí pozici za vítězným Nicem Rosbergem z Mercedesu.

Ředitel Skupiny McLaren Ron Dennis věří, že se tým může rychle vrátit do čela startovního pole.

"Naším záměrem je se co nejrychleji stát týmem vyhrávajícím velké ceny," řekl. "Pokud nevyhráváte, pak nejste tam, kde chcete být.

Otázka tedy zní, jak to stáhnout a jak dlouho nám to bude trvat? A jaké kroky musíme podniknout?

Tyto mezikontinentální závody omezují rychlost vývoje vašeho vozu, nicméně ze sebe vydáme to nejlepší.

Jsme přesvědčeni o tom, že v příští velké ceně budeme o půl sekundy rychlejší, a to hned z několika důvodů.

Nebude to stačit na dosažení našeho cíle, vytvoří to ale tlak na týmy, které nahánějí nás."


Díky stažení půl sekundy se McLaren dokáže držet v boji o nejvyšší příčky. Dennis si je však vědom toho, že chce-li jeho tým překonat Mercedes, je potřeba udělat výraznější krok.

"Jejich rychlost je zřejmá jen v kvalifikaci," řekl. "Je jasné, že na všechny ostatní mají náskok dobrých 1,5 sekundy. Tohle stáhnout je výzva, ale není to nemožné."

Výkonnost v Austrálii přidala McLarenu na lepší náladě po obtížné sezóně 2013, kdy se piloti McLarenu nedostali na stupně vítězů. Dennis pak byl podle svých slov unesen tím, co zatím viděl.

"Měli jsme dobrý víkend," dodal. "Výsledek není tak špatný, ale za tím výsledkem se toho ukrývá více: disciplína týmu, dobře zvládnuté zastávky v boxech, povolání Jensona ve správný čas, celkově vzato vyšel víkend velmi, velmi dobře.

Na začátku tréninku jsme měli několik problémů se softwarem, ale znovu: žádný zmatek, jen velké soustředění a odhodlání. Dodá jim to důvěru ve vedení a směrování této společnosti."