Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Massa má strach z propadu Williamsu

Massa má strach z propadu Williamsu

Tým by podle něj měl pracovat na aerodynamice.

Felipe Massa se obává, že se Williams začne propadat startovním polem Formule 1, pokud nebude na svůj vůz nasazovat nová aerodynamická vylepšení.

Williams se po úvodním závodu letošní sezóny, Velké ceně Austrálie, jeví jako druhý nejlepší vůz. Jak Massa, tak jeho týmový kolega Valtteri Bottas, si však stěžovali na nedostatek přilnavosti na zadní nápravě jejich vozu FW36.

Pro Velkou cenu Malajsie tým nasadí vylepšený systém chlazení, podle Massy by však tým měl zapracovat po stránce aerodynamiky, aby neztratil kontakt se špičkou startovního pole.

"Vždy se obáváte toho, že možná některý z týmů vylepší svůj vůz a vy budete mít nadále stejné auto," řekl Massa.

"Ve srovnání s Austrálií máme více méně stejné auto. Tohle je úplně jiná trať, takže musíme zjistit, jak se tady vůz chová, v továrně však pracujeme na 100 procent na zlepšení.

Jsem si jistý, že až to opravíme, bude mít vůz lepší vyvážení. Trochu nám chybí zadní přilnavost, ale pracujeme na tom."

Podle Brazilce začal Williams v Austrálii sezónu hlouběji v pořadí, než by měl. Šance Williamsu doznaly velké rány zejména v kvalifikaci, kdy se na mokré trati kvůli problémům se zadní přilnavostí piloti hodně trápili.

V kvalifikaci na Sepangu Massa očekává, že Williams bude schopen bojovat o nejlepších šest pozic a to i přesto, že v porovnání s Melbourne má tým více méně stejný vůz.

"Nezačali jsme nejlépe (v Austrálii),"
řekl Massa. "Za normálních podmínek bychom startovali v nejlepší pětce.

V závodě jsme předvedli velmi dobrou výkonnost. Vůz byl konkurenceschopný. Kdybych neměl problém v první zatáčce, myslím, že bylo reálně dostat oba vozy na stupně vítězů.

Myslím, že i přesto máme dobrý vůz a jsme schopni bojovat. Až do Barcelony možná uvidíte řadu rozdílných výsledků a také spoustu vylepšení od ostatních týmů, ale také od nás. Uvidíme, jak se to bude závod od závodu vyvíjet."