Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pro Alonsa byl závod na Sepangu noční můrou

Pro Alonsa byl závod na Sepangu noční můrou

Španěl myslel, že by mohl bojovat s jezdci Red Bullu.

Fernando Alonso popsal první polovinu Velké ceny Malajsie ze svého pohledu jako noční můru. Ferrari neskrývá zklamání z výsledku druhého závodu letošní sezóny Formule 1.

Alonso v závěru závodu využil čerstvějších pneumatik a dostal se před Nica Hülkenberga z Force India na konečné čtvrté místo, v průběžném pořadí mu pak patří třetí pozice. Španěl se však nechal slyšet, že se svou výkonností v závodě, který vyhrál Lewis Hamilton z Mercedesu, nebyl spokojen.

"Abych pravdu řekl, po celý závod jsem se cítil pomalý," řekl dvojnásobný mistr světa, který byl u mechaniků třikrát, zatímco Hülkenberg jen dvakrát, a v závěru tak mohl využít čerstvějších pneumatik a dostat se před svého soupeře.

"Necítil jsem se dostatečně konkurenceschopný. V prvním stintu jsem nebyl dost rychlý na to, abych bojoval s kluky vpředu, když jsme přezuli na jinou střední směs, tak jsem zase nebyl spokojen s vyvážením vozu a s brzdami, byla to taková noční můra.

Rozdíl ve výkonnosti mezi jednotlivými stinty byl způsoben jen menším množstvím paliva v každém z nich a ve voze jsme se cítili pohodlněji, ovšem po celý závod jsme nebyli spokojeni."


Alonso po pátečních trénincích, kdy se na suché trati Ferrari prezentovalo dobrými výkony, a v sobotní kvalifikaci vyjel Španěl druhou řadu, doufal, že by Ferrari mohlo bojovat s Red Bullem. V závodě však rychlosti red bullu vůz F14 T nestačil a do cíle dojel jedenáct sekund za Sebastianem Vettelem.

"Po kvalifikaci jsem si myslel, že bychom mohli bojovat s red bully, možná ne s mercedesy, ale že bychom mohli být alespoň o trochu blíže Red Bullu," dodal.

"Nakonec to bohužel nešlo. Nebyl jsem dost rychlý na to, abych se držel za mercedesy a red bully. Víme, že nám v tuto chvíli ve srovnání s piloty na čele chybí výkonnost, takže se musíme zlepšit.

Na druhou stranu, pokud nepočítám můj incident s Toro Rosso, tak jsem v pátek a sobotu neměl vůbec žádné problémy, stejně tak v neděli. V prvním stintu v Austrálii jsme měli nějaké problémy s elektromotorem, tady ale všechno fungovalo velmi dobře.

Když se podíváme na naši výkonnost v těchto dvou závodech, tak mít jen o jeden bod méně než Hamilton a devět více než Vettel je něco, co není příliš negativním zjištěním."