Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rozhovor: Sebastian Vettel

Rozhovor: Sebastian Vettel

O odvolání, odchodu Stefana Domenicaliho i ztrátě na Mercedes.


Čtyřnásobný mistr světa se vyjádřil k neúspěšnému odvolání Red Bullu, odchodu Stefana Domenicaliho i ztrátě na Mercedes.

Přiblížíte se tento víkend Mercedesu?

Mají příliš velký náskok. V Bahrajnu to bylo pro všechny soupeře Mercedesu velmi obtížné a v Číně by to mohlo být jen o kousek lepší. Očekáváme, že i tato trať jim sedne. Doposud jsme ztráceli téměř sekundu na kolo a tento náskok se nedá stáhnout najednou. Chceme se jim přibližovat krok za krokem.

FIA zamítla odvolání vašeho týmu proti diskvalifikaci Daniela Ricciarda. Myslíte, že se nyní fanoušci budou na Red Bull Racing dívat jinak?

V první řadě chci upozornit na to, že Danielův vůz neměl v Austrálii žádnou výhodu. Cítili jsme, že neměl být potrestán a tak jsme se odvolali. FIA bohužel usoudila, že jsme nedodrželi technická pravidla, což je samozřejmě škoda, protože jsme přišli o mnoho bodů, které by mohly na konci sezóny chybět jak Danielovi, tak Red Bullu.

Během posledních let jste dosáhli mnoho úspěchů, ale jaké jsou vaše cíle tuto sezónu?

Cílem je samozřejmě vyhrávat závody, ale momentálně se snažíme prostě jen maximalizovat náš bodový příjem. Víme, že Mercedes je momentálně mnohem lepší než my, ale časem ho můžeme dostihnout a znovu bojovat o vítězství.

Co říkáte na změnu na pozici šéfa týmu Ferrari?

Když jsem se o tom doslechl, byl jsem pořádně překvapený. Nemůžu to nijak komentovat, protože by to byly jen spekulace. Se Stefanem jsem vždy vycházel dobře a přeji mu hodně úspěchů, ať už bude dělat cokoliv.