Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel: "Daniel odvádí lepší práci."

Vettel: "Daniel odvádí lepší práci."

Němec uznává, že týmový kolega je zkrátka rychlejší.

Sebastian Vettel přiznává, že musí zlepšit svou práci, již potřetí v letošní sezóně byl totiž v kvalifikaci poražen týmovým kolegou Danielem Ricciardem.

Čtyřnásobný mistr světa se na startovním roštu na Velkou cenu Číny postaví na slibnou třetí pozici, na australského parťáka však ztratil přes půl sekundy a za vítězným Lewisem Hamiltonem zaostal dokonce o více než sekundu.

Vettel proto přiznává, že se musí nutně zlepšit, chce-li uspět v letošní bitvě uvnitř týmu Red Bull.

"Letošní rok je velice, velice odlišný, auta jsou odlišná, nemůžete srovnávat letošní rok s loňským," řekl po kvalifikaci Němec.

"Daniel odvádí velice dobrou práci. Neměl jen jeden dobrý víkend, má dobré víkendy neustále. Zatím je schopen dostávat z vozu maximum, zatímco co se mé strany týče, já se zjevně trochu víc trápím.

Nakonec ale máme stejná auta, takže pokud mě porazí, porazí mě férově. To se mi nelíbí. Stejně tak ale vím, že musím zajíždět o něco lépe."

Vettel dodal, že cílem Red Bullu pro nedělní závod je udržet pozice na stupních vítězů, poznamenal však, že počasí může sehrát svou roli.

"Říkají, že počasí by zítra mělo být v pohodě, ale předpovědi počasí se nedá věřit, takže je nejlepší podívat se ráno z okna a pak se uvidí," řekl.

"Co se pneumatik týče jsme trochu omezení, jelikož jsme se už dnes použili. Snad se nám podaří dokončit na podobných pozicích, na kterých startujeme."