Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso třetí místo věnoval Domenicalimu

Alonso třetí místo věnoval Domenicalimu

Ital před víkendem v Číně odstoupil z funkce šéfa týmu.

Fernando Alonso věnoval první letošní pódiové umístění Ferrari bývalému šéfovi týmu Stefanu Domenicalimu, který ze své funkce odstoupil minulý týden.

Rozhodnutí Itala přišlo po nevydařeném vstupu stáje z Maranella do letošní sezóny, když se v úvodních třech závodech její jezdci nedokázali probojovat mezi nejlepší tři.

Na jeho místo nastoupil prezident a výkonný ředitel Ferrari pro Severní Ameriku Marco Mattiacci a hned mohl slavit první úspěch, když Alonso dojel v Šanghaji na třetí pozici za jezdci Mercedesu Lewisem Hamiltonem a Nicem Rosbergem.

"Myslím, že toto pódium bych měl věnovat Stefanovi, jelikož všechno, čeho dosáhneme až do července, bude rovněž výsledkem jeho úsilí," řekl Španěl.

Dvojnásobný mistr světa je také přesvědčen, že od Austrálie udělalo Ferrari pokrok, a to i přesto, že před dvěma týdny v Bahrajnu dojel Španěl až devátý.

"Rozhodně jsme udělali krok vpřed, jelikož ve srovnání se závodem před dvěma týdny jsme zčásti stáhli náskok na nejrychlejší, jsme si však vědomi toho, že do konce je ještě dlouhá cesta a musíme zůstat nohama na zemi.

Cítíme se konkurenceschopnější a teď... být tady na pódiu je pro nás takovým překvapením, konečně příjemným překvapením,"
dodal.