Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

Marcus Ericsson přestupuje do Sauberu

Marcus Ericsson přestupuje do Sauberu

Mladý Švéd může týmu pomoci na trati i mimo ni.

Sauber se na konci roku rozloučí minimálně s jedním ze svých současných jezdců, v jednom z jeho kokpitů bude příští rok sedět Marcus Ericsson.

Letos Ericsson odstartoval kariéru jezdce F1 v barvách Caterhamu, který se však dostal do velkých finančních problémů a do USA necestoval. Stáj se ještě pokouší zachránit a hledá bohatého kupce, no mladý Švéd a jeho manažer neváhali a získali místo ve švýcarském týmu.

"Byl to těžký týden, ale nečekaně jsem dostal ten nejlepší předčasný vánoční dárek na světě," řekl 24 letý Ericsson. "Naplňuje mě hrdostí, že Sauber věří mým schopnostem a v roce 2015 budu jeho součástí. Co se týče práce s mladými jezdci, jsou jedním z nejlepších týmů Formule 1. Bude to velká výzva, čeká mě boj na dvou frontách. Budu pracovat na sobě a zároveň budu pomáhat týmu s návratem na vyšší příčky."

Na Monishu Kaltenbornovú prý udělaly dojem poslední Ericssonovy závody, švédský pilot by mohl být pro stáj "novým impulsem".

"Je nám potěšením oznámit začátek nové spolupráce," prohlásila šéfka Sauberu. "Marcuse už známe jako mimořádně motivovaného jezdce. Ve své nováčkovské sezoně to neměl jednoduché, ale zůstal sebejistý a neustále se zlepšoval, což se ukázalo hlavně v několika posledních závodech. Jsme přesvědčeni, že Marcusův příchod bude pro tým novým impulsem."

Za Ericssonem však stojí také jeho osobní sponzoři a médii koluje neověřená zpráva, že Sauber spolu se Švédem získal i 18 milionů eur, což je přibližně pětina jeho letošního rozpočtu.

Sauber má pro sezónu 2015 zajištěny také služby Adriana Sutila, který včera poprvé dokázal dostat vůz C33 až do poslední části kvalifikace a dnes se určitě pokusí získat první letošní body, jeho setrvání v týmu je však nejisté.

"Jméno druhého jezdce oznámíme později," dozvídáme se z tiskového prohlášení Sauberu. Sutil tak možná dnes nebude bojovat pouze o body, ale také o záchranu své kariéry. K překonání Marussie potřebuje Sauber pouze 2 body a posun na devátou příčku poháru konstruktérů by znamenal další potřebné miliony do týmového rozpočtu.