Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso je už blízko podpisu smlouvy s McLarenem

Alonso je už blízko podpisu smlouvy s McLarenem

Španěl bude muset souhlasit s víceletým kontraktem.

Podle zdrojů BBC je podpis smlouvy mezi Fernandem Alonsem a McLarenem už jenom otázkou času.

Oznámení nového partnerství jsme očekávali již krátce po Velké ceně Japonska, během níž Sebastian Vettel oznámil svůj odchod z Red Bullu a Ferrari potvrdilo vyjednávání o Španělově odchodu. Pak se však ukázalo, že Alonso zariskoval a s Ferrari se začal loučit dříve, než vyjednal smlouvu s McLarenem. Objevily se nepotvrzené zprávy o jeho vyjednávání s Lotusem i plánech na roční přestávku, po které by se v roce 2016 vrátil v barvách Mercedesu nebo dokonce Audi. Podle zdrojů BBC by však k žádné z těchto alternativ dojít nemělo, protože Alonso se už s McLarenem dohodl na nejdůležitějších bodech kontraktu.

"Alonso je už jen krok od podpisu smlouvy s McLarenem," oznámilo BBC na základě informací od "insidera", pravděpodobně zaměstnance McLarenu. "Ve smlouvě mezi Alonsem a McLarenem je ještě třeba doladit detaily, ale bylo by obrovským překvapením, kdyby se v této fázi našlo něco, co by mohlo zabránit podpisu kontraktu.

Původně chtěl pouze roční smlouvu, aby měl před sezónou 2016 opět volné ruce, ale nyní pravděpodobně podepíše na roky 2015 i 2016 s opcí na další rok. Říká se tomu smlouva 2+1, jedna z nejobvyklejších smluv v F1."

Na výsledek jednání už dlouho čekají současní jezdci McLarenu, kteří mezitím přišli o možnost najít si místo v jiném špičkovém týmu Formule 1. Jenson Button by prý mohl ukončit závodní kariéru ve vytrvalostních prototypech, kam před rokem zamířil i Mark Webber, Kevin Magnussen nemá připravenou žádnou alternativu.