Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Boullier: Alonso se musí rozhodnout před Abú Zabí

Boullier: Alonso se musí rozhodnout před Abú Zabí

McLarenu už dochází trpělivost.

Kalendář oznamuje, že již začal listopad, zítra se začnou tréninky před předposlední velkou cenou sezóny a McLaren stále ještě neví, kdo za něj bude závodit příští rok. Favoritem je Fernando Alonso, ale ten během návštěvy Mexico City, kde se příští rok opět pojede Velká cena Mexika, přiznal, že kontrakt ještě nepodepsal.

"Nemám žádné nové zprávy," zklamal novináře dvojnásobný mistr světa. "Ohledně příštího roku ještě není nic rozhodnuto, ne definitivně."

McLaren se už i veřejně omluvil Jensonu Buttonovi a Kevinu Magnussenovi, že je nechává tak dlouho čekat a ani Eric Boullier, závodní ředitel McLarenu, není ze situace nadšený. V rozhovoru s německým Bildem prozradil, že Alonso se musí rozhodnout před posledním závodem v Abú Zabí.

"Od Fernanda chceme, aby se mezi Brazílií a Abú Zabí definitivně rozhodl," řekl Boullier. "Proběhly plodné diskuse. Jistě by do našeho týmu dobře zapadl a dal najevo, že má zájem. Avšak my hledáme dlouhodobé řešení. Nabízíme kontrakt na 3 roky, nikoliv pouze na jeden."

BBC včera na základě informací od nejmenovaného insidera potvrdilo, že jednání mezi Wokingem a Alonsem už probíhají poměrně dlouho a McLaren Španělovi předložil smlouvu na 2 roky s roční opcí.