Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button McLarenu nepodepíše cokoliv

Button McLarenu nepodepíše cokoliv

Čekání mu otevřelo oči, jsou i jiné výzvy.

Pokračování Buttonovy kariéry v F1 není vůbec jisté. McLaren, za který závodí posledních 5 let, jedná s Fernandem Alonsem. I v případě návratu dvojnásobného šampiona do Wokingu, by McLarenu zůstal ještě jeden volný závodní kokpit, ve kterém by si měl ponechat Buttona nebo jeho současného týmového kolegu Kevina Magnussena. Během dlouhého čekání se uzavřely soupisky všech silných týmů, a tak se předpokládalo, že britský mistr světa z roku 2009 bude připraven přikývnout na jakoukoli nabídku. Buttonovi se však "otevřely oči" a McLarenu by klidně mohl dát košem.

"Když se ocitnete v situaci, že většina jezdců už má podepsané smlouvy a vy nevíte, zda vám váš tým prodlouží kontrakt, otevře vám to oči. Najednou vidíte, že jsou i jiné výzvy a různé možnosti," vysvětlil po příletu do Brazílie Button. "Ať už by to bylo závodění, nějaký jiný sport, nebo něco úplně jiného, jsem připraven se do toho s nadšením vrhnout. Zaujalo mě hned několik možností, několik různých nápadů, které bych mohl uskutečnit již příští rok nebo také o rok později."

Button naznačil, že i kdyby ukončil kariéru jezdce F1, z tohoto sportu by se nemusel stáhnout úplně a objevily se zprávy, že by se mohl objevit na postu komentátora Sky nebo BBC.

"F1 a závodění jsou masivní součástí mého života a nemíním s tím jen tak seknout. Určitě budu pokračovat, jen ještě netuším, jak se to vyvine. Nikdy jsem neměl pocit, že bych mohl být vytlačen mimo tenhle sport. Zůstanu tady, jen ještě nevím, v jaké to bude formě."