Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Boullier: Alonso se musí dohodnout s námi, ne s Hondou

Boullier: Alonso se musí dohodnout s námi, ne s Hondou

Všechna esa v ruce McLarenu.

Jednání o smlouvě mezi dvojnásobným šampionem Fernandem Alonsem a týmem z Wokingu se dostala do rozhodující fáze a McLaren dává najevo, že je pánem situace. Úplně poslední slovo bude patřit Ronu Dennisovi, staronovému šéfovi celé McLaren Group, ale sebevědomě vystupuje také jeho pravá ruka v týmu F1, Eric Boullier.

Francouz před pár dny médiím oznámil, že McLaren nebude na Alonsovo rozhodnutí čekat věčně a Španěl se bude muset rozhodnout nejpozději během posledního závodního víkendu sezony v Abú Zabí. Ne všichni insideři a novináři vzali toto ultimátum vážně. Vždyť o Alonsa má velký zájem Honda, nový strategický partner týmu, dodavatel pohonných jednotek a titulární sponzor, připraven napumpovat do McLarenu obrovské finanční prostředky. Na podporu z Japonska se však, podle Erica Boulliera, Alonso spoléhat nemůže. Na smlouvě musí být razítko McLarenu.

"Jedná s McLarenem. McLaren je účastníkem šampionátu F1 a McLaren podepíše smlouvy s jezdci. Nikdo jiný!" řekl závodní ředitel McLarenu redaktorovi Sky. Francouzovi je líto, že nechává oba současné jezdce tak dlouho čekat, ale vyžádaly si to velké změny uvnitř McLarenu a plánování na několik let dopředu.

"Máme mnoho důvodů a samozřejmě i nějaká tajemství, takže nyní se chceme soustředit pouze na Velkou cenu Brazílie. Mohu k tomu říct jen tolik, že připravit vítězný tým není záležitost pár měsíců, může to trvat i několik let. Jezdeckou sestavu už máme naplánovanou, nebo spíše strategii pro tuto oblast. Víme, co chceme v horizontu dvou, čtyř i šesti let, proto nám to trvalo tak dlouho. Chceme mít správné jezdce ve správný čas."