Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jezdci McLarenu nadále neznámí

Jezdci McLarenu nadále neznámí

Správní rada nedokázala rozhodnout.

Členové správní rady McLarenu se včera setkali a mimo jiné měli odsouhlasit složení jezdecké dvojice. Fernando Alonso by měl mít místo jisté a tak se rozhoduje o jeho týmovém kolegovi. Jenson Button i Kevin Magnussen mohou dělat to, co dělali doposud - čekat.

Média stručně informoval pouze mluvčí McLarenu: "Dnešní zasedání správní rady skončilo, aniž padlo rozhodnutí v otázce složení naší jezdecké dvojice v roce 2015."

McLaren obnovil partnerství s Hondou, která se do F1 vrací po šesti letech a dá se očekávat, že jejich první hybridní pohonná jednotka bude potřebovat rychle vyřešit první dětské nemoci, aby pak mohla konkurovat Ferrari, Renaultu a Mercedesu. Z tohoto pohledu by dávalo smysl, kdyby si McLaren kromě zkušeného Alonsa ponechal i ještě o něco zkušenějšího Jensona Buttona. Brit navíc strávil část kariéry jako jezdec továrního týmu Hondy a má bohaté zkušenosti s prací v částečně anglickém a částečně japonském týmu.

V Magnussenovy schopnosti zase věří Eric Boullier, který bere ohled na to, že je v F1 první rok a obdivuje především jeho bojovného ducha. David Coulthard, bývalý jezdec a komentátor BBC, si však myslí, že za nerozhodností McLarenu stojí peníze.

"Nevím, jestli je to opravdu pravda, ale podle všeho se akcionáři neumějí dohodnout kvůli penězům," řekl Coulthard. "Mezi partnery McLarenu se už jistě dostaly dánské společnosti a ty podporují Kevina. Je to příjemný kluk a má před sebou světlou budoucnost, ale Jenson má podporu fanoušků. Je slavný, dobře rozpoznatelný, sympatický a je přínosem pro Formuli 1 i McLaren."

Všechny týmy kromě McLarenu už mají své jezdecké sestavy uzavřené, takže dříve nebo později se bude muset s odchodem smířit buďto mistr světa z roku 2009, nebo mladík, který má za sebou pouze učňovský rok.