Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vítěz GP2 opět bez místa a pořádně zklamaný

Vítěz GP2 opět bez místa a pořádně  zklamaný

"Jezdit bude chlapík, kterého jsem s přehledem porazil."

Po Davide Valsecchim a Fabiu Leimerovi bude Jolyon Palmer zřejmě již třetím vítězem série GP2 v řadě, o kterého nestojí žádný z týmů Formule 1. Palmer přitom letošní šampionát vyhrál s velkým bodovým náskokem a vítězem se stal ještě před posledními dvěma závody v Abú Zabí. Situace je pro něj o to bolestivější, že Felipe Nasr si místo našel i přesto, že byl celý rok pomalejší než on.

"Jsem z toho zničený. Lidé, kterých jsem porazil, budou závodit v F1 a já proti tomu nemůžu nic udělat," svěřil se 23letý Brit. "Vítězem jsem se stal ještě před posledním podnikem sezóny, dosáhl jsem všechno, co se dosáhnout dalo a vyhrál jsem GP2 ve velkém stylu, ale v F1 bude jezdit chlapík (Felipe Nasr), kterého jsem s přehledem porazil.

Ale takový je současný stav F1. Týmy potřebují peníze a Sauber ještě víc než ostatní stáje. Nakonec je to špatné také pro celou GP2. Proč byste ji měli chtít vyhrát, když vás to nedostane do F1? Přitom postoupit se dá i ze třetího místa. Nasr ukázal, že i on je dobrý jezdec a pravděpodobně si místo v F1 zaslouží, ale já jsem ho porazil a měl bych být ve Formuli 1. Tam ale nyní rozhodují peníze a těch on má na rozdávání."