Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

F1 prý spěje k závodům před prázdnými tribunami

F1 prý spěje k závodům před prázdnými tribunami

Arrivabene plánuje sport vrátit blíže k fanouškům.

Nový šéf Scuderie Ferrari varoval představitele Formule 1, že pokud F1 neotevřou fanouškům, riskují závod před prázdnými tribunami. Maurizio Arrivabene přebral šéfovské křeslo po Marcovi Mattiaccim, k čemuž mu prý dopomohly hlavně jeho dlouholeté zkušenosti s propagací tohoto sportu, které získal jako manažer společnosti Phlip Moris vlastnící značku Marlboro a už léta zastupuje zájmy sponzorů i v Komisi F1. Zřejmě tedy dobře ví, o čem mluví.

"Máme velký problém s přitažlivostí závodů," upozorňuje Arrivabene. "Musíme zapracovat na změnách, abychom lidem nabídli lepší podívanou a více emocí. Formule 1 se musí posunout blíže k fanouškům, jinak riskuje závody před prázdnými tribunami."

Před pár měsíci způsobil rozruch 84 letý boss F1 Bernie Ecclestone, když řekl, že nemá zájem posouvat sport blíže k mladým lidem, například prostřednictvím sociálních sítí, protože mladí beztak nemají dostatek peněz na nákup drahých náramkových hodinek či jiného luxusního zboží od sponzorů Formule 1. Arrivabene s ním však nesouhlasí.

"Musíme se naučit jak co nejlépe využívat nástroje používané mladou generací. Jen tak je dokážeme zaujmout a vytvořit spojení mezi fanoušky a největšími hvězdami našeho sportu. Například by se daly mnohem lépe využívat čtvrtky před velkými cenami.