Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Paranoidní Toto Wolff?

Paranoidní Toto Wolff?

Red Bull ho obíral o spánek až do GP Japonska.

Přesto, že Lewis Hamilton a Nico Rosberg dokázali vyhrát až 16 z 19 letošních velkých cen, žil Toto Wolff ve velkých obavách o vývoj šampionátu a schopnost Mercedesu vyhrávat závody. Vrásky na čele mu způsoboval Red Bull Racing a vzpomínky na několik uplynulých sezón, během nichž se Red Bull vždy po velké letní přestávce vzdálil svým soupeřům.

"Jsem od přírody pesimista," řekl o sobě šéf týmu Mercedes. "Až během návratu z Japonska do Evropy, během kterého jsem myslel hlavně na Julese (Bianchiho), jsem si uvědomil, že nejspíš vyhrajeme (šampionát). Během sezóny jsem si tím vůbec nebyl jistý. Nevěřil jsem, že by to mohlo jít tak hladce.

Na začátku sezóny mnohé naznačovalo, že náš balíček by nakonec nemusel být dost dobrý. V Melbourne skončil Ricciardo druhý, i když ho později diskvalifikovali. A to Red Bull před sezónou téměř netestoval! Brali jsme to jako varování, že nemůžeme usnout na vavřínech. Kvůli tomu jsme se snažili zlepšovat výkonnost před každým závodem a nakonec je toto naše první sezóna, během níž jsme se v porovnání s ostatními zlepšili. Doposud jsme se vždy propadali dozadu, dokonce i v (mistrovské) sezóně 2009. Loni se nám dařilo až do letní přestávky a pak jsme už jen přihlíželi devíti vítězstvím Sebastiana Vettela. Letos to bylo naopak.

Stejné to bylo všude, kde jsem pracoval předtím. Nikdy nevěřím, že se něco podaří, dokud se to opravdu nepodaří. Jistě to můj život nedělá lehčím. Někdy se na mě kvůli tomu valí jeden špatný den za druhým, ale očekávat vždy to nejhorší vás dělá silnějším. Pokud nevěříte, že už jsou věci dostatečně dobré, tak se nepřestanete snažit."