Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Dnes uplynul rok od Schumacherovy nehody

Dnes uplynul rok od Schumacherovy nehody

Jeho zdravotní stav je nadále tajemstvím.

29. prosince 2013 utrpěl Michael Schumacher při lyžování v Alpách závažná poranění hlavy a od té chvíle nepronikla na veřejnost ani jediná jeho fotografie. Němec byl dlouho udržován v umělém spánku, ze kterého se pod dohledem lékařů v Grenoblu probral, ale nespíš pouze do bdělého kómatu. Jeho rodina ani jeho management o jeho zdravotním stavu už prakticky vůbec neinformuje a ani dnešní zpráva poskytnuta agentuře Reuters nepřinesla žádné nové informace.

"Potřebujeme hodně času - bude to trvat dlouho a bude to těžký boj," oznámila Sabine Kehm. "Jeho stav se zlepšuje přiměřeně k závažnosti situace."

To jsou téměř stejná slova, která čteme už několik měsíců. Konkrétnější informace před pár dny nabídl Philippe Streiff, bývalý závodník, který v roce 1989 ochrnul po nehodě ve vozu F1. Ten tvrdí, že Schumacher rozpoznává lidi, kteří se o něj starají a znovu se učí vzpřímeně sedět. Tyto informace prý získal během rozhovorů se Schumacherovou manželkou a chirurgem Gerardem Sailantem, což však Kehm popřela.

"Nemohu to potvrdit. Mohu pouze říct, že netuším kde pan Streiff přišel k těmto informacím, protože s námi není v kontaktu a ani nikdy nebyl."