Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Zanardi: Hamilton momentálně nemá konkurenci

Zanardi: Hamilton momentálně nemá konkurenci

Ani Alonso není tak dobrý jako úřadující mistr.

Lewis Hamilton na své cestě za mistrovským titulem vyhrál 11 z 19 letošních velkých cen, porazil Nica Rosberga a připojil se k Fernandu Alonsovi a dalším výjimečným jezdcům, kterým se v F1 podařilo získat více než jeden titul. Svými výkony zaujal i Alexa Zanardiho, podle kterého Brit momentálně nemá v F1 rovnocenného soupeře.

"Jsem přesvědčen, že vyhrál nejlepší," řekl Zanardi. "Nemluvím o voze, ale o jezdci. Podle mě je Hamilton momentálně nejlepším pilotem Formule 1. Snad jen Alonso by mu mohl konkurovat, ale Lewis je o stupeň výš."

Zanardi, bývalý jezdec F1, který v roce 2001 po nehodě v závodě americké série CART přišel o obě nohy a v roce 2012 získal zlatou medaili na Paralympiádě v Londýně, si s Leem Turrinim povídal i o současné jezdecké sestavě Ferrari.

"Vettel je skvělý jezdec. Možná ne na úrovni Hamiltona nebo Alonsa, ale je velmi soutěživý a nadšený z přestupu do Ferrari. Jsem zvědavý, jak se jemu a Räikkönenovi bude dařit během roku 2015. Seb byl poražen Ricciardem a Kimiho deklasoval Fernando. Jak si tato dvojice poradí s vozem, který možná nebude zrovna nejlepší? Určitě budu s velkým zájmem sledovat jejich výkony."