Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Mercedes bude testovat už uprostřed ledna

Mercedes bude testovat už uprostřed ledna

W06 má už naplánovaný test na okruhu Silverstone.

Mercedes plánuje svůj nový vůz poslat na trať už uprostřed ledna. Během své zimní dovolené to italským novinářům oznámil Toto Wolff, výkonný ředitel týmu Mercedes. Stříbrné šípy ovládly sezónu 2014, ale v Brackley nespí na vavřínech a nový vůz i motor chtějí mít připravené co nejdříve.

"Naším nejbližším cílem je mít už uprostřed ledna poskládaný vůz, protože máme naplánovaný test na okruhu v Silverstone. Jak jsme na tom v porovnání s konkurencí, to se dozvíme až v Jerezu," řekl Toto Wolff. Samozřejmě nepůjde o skutečný test, ale o filmovací den, během kterého se smí jezdit pouze na speciálních pneumatikách Pirelli.

Vůz W06 se však pokusí co nejlépe ukrýt před objektivy novinářů a představen bude pravděpodobně až koncem měsíce, těsně před prvním dnem jerezských testů. Konkurenci nedarují nic zadarmo.

"Když zpohodlníte a začnete být uvolnění, tak prohry na sebe již nenechají dlouho čekat. V porovnání s minulým rokem a velkými změnami budou tentokrát zlepšení menší a naši soupeři už vědí o našich silných stránkách, a tudíž vědí, v čem se potřebují zlepšit."

Ferrari a Renault již vyhrály jednu bitvu mimo závodní trať a díky díře v pravidlech získaly od FIA povolení odložit homologaci jejich nových motorů. To by ale znamenalo jezdit v prvních závodech s loňskou verzí pohonné jednotky.

"Záleží na výkladu pravidel. FIA nám nabídla tuto verzi a já s ní vlastně nemám žádný problém. Samozřejmě, zmrazení motorů na konci února nejvíce vyhovuje tomu, kdo loni udával tempo, ale i my jsme schopni rychle vyvíjet."