Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes očekává návrat Red Bullu

Mercedes očekává návrat Red Bullu

Váha Hamilton s podpisem nové smlouvy?

Mercedes, dominantní tým minulé sezony, očekává velké oživení Red Bull Racingu a Niki Lauda ho tipuje na nejnebezpečnějšího soupeře Stříbrných šípů. Vůz RB10 byl velmi dobrý, Daniel Ricciardo v něm vyhrál 3 závody a nové RB11 bude vybaveno novým, mnohem lepším motorem od Renaultu.

"Budou velmi rychlí, ale těžko odhadnout jak moc se dokáží zlepšit," řekl Lauda. "O Ferrari teď není nic slyšet a McLaren-Honda má před sebou těžký rok. Mercedes AMG je samozřejmě ve výborné pozici, ale chceme se zlepšit po všech stránkách a ostatní dělají totéž. Navrhl bych však, abychom s hodnocením kvality jednotlivých vozů počkali, dokud za sebou nebudeme mít první 3 závody. Věc, které nerozumím je, proč budeme testovat pouze ve Španělsku. Z pohledu teploty vzduchu by se na Melbourne mnohem lépe připravovalo v Perském zálivu."

FIA zrušila všechny testy mimo Evropu, aby týmům ušetřila náklady a pomohla tak slabším stájím. Během sezóny se bude testovat pouze v Barceloně a na rakouském Red Bull Ringu.

Autosport se Laudy zeptal také na nový kontrakt Lewise Hamiltona. Ten současný vyprší na konci sezóny a během ní by se zřejmě Mercedes i Hamilton nejraději soustředili pouze na šampionát. Proto se očekávalo, že smlouva bude podepsána již v prosinci nebo v lednu. Podle nevýkonného ředitele Mercedesu však není žádný důvod začít spekulovat o Hamiltonově přestupu do jiného týmu.

"On byl na dovolené a tým je uprostřed příprav na novou sezónu. Obě strany chtějí pokračovat a Toto (Wolff) se o to postará."