Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo se Mercedesu nebojí

Ricciardo se Mercedesu nebojí

Renault se zlepšil a Red Bull je odhodlán bojovat.

Mercedes včera vstoupil do předsezónních testů ve velkém stylu, ale veselého Daniela Ricciarda zastrašit nedokázal.

"Možná minou všechny své kilometry ještě před prvním závodem!" zažertoval optimistický Australan. "Ale ne, ve skutečnosti to není žádné překvapení. Loni měli úžasný balík a před novou sezónou jej možná chtějí pouze vylepšit a zdokonalit. Není divu, že mají spolehlivý vůz, i když třeba uznat, že se jim podařilo najet opravdu pořádné množství kilometrů.

Víceméně věděli do čeho jdou a zdá se, že mají i dobrou rychlost. Ale to opravdu není žádné překvapení. V Melbourne budou favority, ale to neznamená, že z nich máme strach. Myslím, že se jim můžeme vyrovnat."

Část tohoto přesvědčení plyne z nového motoru Renault, jehož sílu pocítil během prvního dne testů. Mercedesu se nejspíš nevyrovná, ale už by neměl být tak velkým handicapem jako loni.

"Ano," odpověděl Ricciardo na otázku, zda Renault dokázal svůj motor zásadně vylepšit. "Nechci zacházet do detailů, ale ano. Opravdu o tom nemohu mluvit, ale je to dobré. Ještě musíme zlepšit pár věcí souvisejících s jízdními vlastnostmi, ale je to dobré, nestalo se nic, co by se normálně nedělo před startem sezóny. Pravda se ukáže až v Melbourne, ale první signály jsou pozitivní."

Ricciardo typicky vesele odpověděl také na otázku směřovanou k bílo-černému lakování.

"Je to cool, viďte? Samozřejmě to nebyl můj nápad, ale vypadá to báječně a necháme si to během všech předsezónních testů. Je to dobrá kamufláž? Možná si nechám udělat takovou přilbu a pak mě tam vůbec nebude vidět!"