Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Grosjean je s novým vozem spokojený

Grosjean je s novým vozem spokojený

Úplně jiná káva než loňské E22.

Romain Grosjean po prvních testovacích dnech nešetřil slovy chvály na adresu nového vozu z Enstone. Francouz přitom patřil k největším kritikům loňského E22 a motorů Renault, avšak nové E23 poháněné Mercedesem je prý lepší ve všech oblastech.

"Celý balík je lepší," začal vysvětlovat 28letý Francouz. "Víme, že máme nejlepší motor a neměli jsme s ním žádný problém, stejně jako se šasi. Když se poprvé posadíte do vozu a on dělá přesně to, co od něj chcete, zpravidla to znamená, že máte dobrý základ a můžete na něm stavět. Loni to bylo přesně naopak, bylo to velké trápení."

Grosjean je určitě rád, že se zbavil loňského, těžko ovladatelného vozu. Nový stroj Lotusu se podle něj chová spíš jako vůz z roku 2013, se kterým se 6krát dostal na stupně vítězů a v němž Kimi Räikkönen dokázal vyhrát Velkou cenu Austrálie.

"Dobrý pocit pramení z charakteristiky, ne z výkonu. Jízdu v tomto voze bych přirovnal spíš k jízdě ve voze z roku 2013 než k jízdě v loňském monopostu. To vlastně bylo naším cílem, takže tým odvedl skvělou práci."

Loni Lotus vynechal první sérii předsezónních testů a během zbytku zimní přípravy se potýkal s poruchami Renaultu i vlastní techniky. Letos se také opozdil, ale tentokrát ztratil pouze jeden a půl dne a vůz byl dostatečně spolehlivý, aby dokázal absolvovat 190 kol a poskytl tak týmu první cenná data.