Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Doplatí Button na své kvalifikace?

Doplatí Button na své kvalifikace?

Podle Watsona vyhraje interní souboj Alonso.

O jeden z nejzajímavějších interních soubojů sezóny 2015 by měli postarat dva bývalí mistři světa a mimořádně zkušení jezdci, kteří se poprvé setkávají v jednom týmu. Jenson Button závodí za McLaren od roku 2010 a ve Wokingu se již může cítit jako doma, navíc byl dříve jezdcem továrního týmu Hondy. Nicméně i přesto, že v letech 2010 až 2012 čelil Lewisu Hamiltonovi, není takovou hvězdou jako Španěl Fernando Alonso, který do McLarenu přestoupil z Ferrari. Podle bývalého britského závodníka Johna Watsona je favoritem Alonso.

"Jenson je velmi bystrý chlapík a ví, že je členem týmu," řekl Watson. "Bude dělat to co vždycky - pracovat na odstranění problémů bránících v tom, aby dostal z vozu sto procent a pomáhat týmu k co nejlepším výsledkům. Jenson nabízí tuny zkušeností nasbírané během mnoha let závodění a je mimořádně dobrým jezdcem. Jeho slabinou je však kvalifikace, ve které nedokáže přinutit vůz správně pracovat tak, jak se to daří jeho týmovým kolegům a jak to dokáže Fernando.

Na otázku, kdo získá víc bodů, tedy Watson odpověděl: "Když se ptáte na body, tak odpověď zní Alonso. Ve Ferrari často jezdil v haraburdí, ale dokázal se dostat na dobrou startovní pozici a pak efektivně využíval své schopnosti a jezdecké umění v prvních kolech závodu. Díky tomu se dostal na dobrou pozici a mohl ji bránit. Jenson možná bude startovat hlouběji v poli a bude se muset prodírat vpřed. Nejvíc se liší právě v tomhle."