Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Manor se balí na cestu do Austrálie

Manor se balí na cestu do Austrálie

V Melbourne opět 10 týmů s 20 vozy.

Manor dnes oznámil, že má vůz vyhovující novým technickým předpisům a připravený na cestu do Austrálie. Britský tým povstává z popela poté, co pod jménem Marussia na čas přerušil obchodní činnost.

"Během uplynulých šesti měsíců byly chvíle, kdy jsme si nemohli být jisti, zda se nám podaří vrátit. Je mi proto velkým potěšením oznámit, že díky tvrdé práci mnoha lidí jsme definitivně připraveni opět závodit," oznámil dnes sportovní ředitel Marussie, Graeme Lowdon. "Poslední měsíce to s námi bylo jako na horské dráze, proto nesmím zapomenout poděkovat také všem fanouškům."

Manor začne sezónu s loňským vozem upraveným pouze za účelem splnění nových technických předpisů a opravdu vylepšenou verzi by chtěl nasadit až v průběhu sezóny. Tým zároveň potvrdil, že jeho zachráncem je nový investor Stephen Fitzpatrick, zakladatel společnosti Ovo, podnikající v oblasti energetiky. Na post šéfa týmu byl dočasně jmenován Justin King, bývalý generální ředitel řetězce supermarketů Sainsbury.

VC Číny - Virgin - Lucas di Grassi

Manor nyní ještě čeká náročný konec týdne. V nejbližších dnech bude muset být nový vůz podroben povinným nárazovým testům v laboratoři Mezinárodní automobilové federace a připraven na cestu do Austrálie, kterou organizuje Formula One Management.

Úvodní nadšení zřejmě časem opadne, neboť vůz se objeví v Austrálii, aniž by byl vyzkoušen na závodním okruhu. Konkurence bude zřejmě o pár vteřin rychlejší než loni a Manor se s Ferrari údajně dohodl na odebírání loňských, méně výkonných pohonných jednotek. Kromě toho přišel o svou továrnu v Banbury, kterou koupil nový tým Haas F1, a připravuje se ve své staré továrně v Dinningtonu. Zatím jediným potvrzeným jezdcem je Will Stevens, místa druhého a testovacího jezdce jsou zatím neobsazená.