Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mallya: Konečně se můžeme soustředit na závodění

Mallya: Konečně se můžeme soustředit na závodění

Vůz je připravený a cestuje do Melbourne.

Force India zmeškala většinu předsezónního testování a s novým vozem VJM08 strávila na trati pouze 2 a půl dne. Vijay Mallya připouští, že tým momentálně ani netuší, zda je vůz rychlý, ale věří v návrat do čela "druhé ligy".

Když Mallya tento tým koupil na konci sezóny 2007 od Spykeru, měla tato stáj za sebou několik let strávených na chvostu pole. Loni začala sezónu skvělými výsledky, Sergio Pérez v Bahrajnu vybojoval pódium a Nico Hülkenberg bodoval v každém závodě až do Velké ceny Maďarska. Letos to zřejmě bude mít o hodně těžší.

"Není žádným tajemstvím, že jsme během zimy museli čelit několika odkladům a výzvám, ale teď to můžeme hodit za hlavu a konečně se soustředit na závodění," řekl indický podnikatel. "Když se VJM08 dostalo na trať v Barceloně, okamžitě bylo spolehlivé a během 365 kol nemělo žádný problém. To, že byl vůz takto dobrý okamžitě po vybalení z krabic, bylo velkou odměnou pro každého člena týmu a díky tomu máme před první velkou cenou něco, od čeho se můžeme odrazit.

Těžko si ale můžeme klást nějaké cíle týkající se naší pozice Melbourne. Máme na kontě mnohem méně kilometrů než ostatní týmy, takže máme co dohánět. V Barceloně jsme neměli mnoho příležitostí pracovat na výkonnosti vozu a až do první kvalifikace nebudeme vědět, jak jsme na tom ve srovnání s ostatními."