Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pro Rosberga je porážka motivací

Pro Rosberga je porážka motivací

Hořká chuť prohry není nic pro něj.

Nico Rosberg tvrdí, že loňská porážka v přímém souboji s Lewisem Hamiltonem je nyní zdrojem jeho motivace. Udělá vše pro to, aby se už nemusel znovu dívat, jak titul slaví jeho týmový kolega.

"Jsem plně soustředěný na odvetný zápas proti Lewisovi," prohlásil Rosberg. "Nakonec rozhodne to, kdo dá dohromady celkově nejlepší sezónu a postarám se, aby to tentokrát dopadlo jinak. Můj týmový kolega je však pouze jeden ze soupeřů, které budu muset porazit na cestě za mistrovským titulem, takže jsem prostě soustředěný, abych ze sebe dostal absolutní maximum.

Znám chuť vítězství a hodlám ji ochutnat znovu, ale pocítil jsem také chuť prohry a tuto zkušenost už nechci opakovat. Pro mě je to zdroj obrovské motivace a díky ní jsem před sezónou 2015 ještě odhodlanější."

Rosberg chápe obavy soupeřů, Mercedes podával během zimních testů velmi přesvědčivé výkony, ale skutečná forma všech týmů se ukáže až v Austrálii.

"Rok 2014 byl pro celý tým úžasný a každý nyní pracuje ještě tvrději, aby se nám to podařilo znovu. Vidět všechny ty lidi v továrně je pro mě také velkou motivací. Vždyť s tímto týmem jsem už šestý rok a vidím, že po každé sezóně je silnější. Měli jsme dobrou zimu, ale nakonec to nikdy není jednoduché. Vždy narazíte na překážky, přes které se pak musíte dostat a ničím si nemůžete být jisti. Musíte se prostě neustále snažit zlepšovat."