Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Šenkýř Motorsport nastupuje s Knollem do ADAC-GT-Masters

Šenkýř Motorsport nastupuje s Knollem do ADAC-GT-Masters

Pohled do „Senkyr-BMW“ bude pro českého fandu zajímavý.

Minulý rok to byl především Tomáš Enge, kdo se tu a tam postaral o pěkný výsledek českých barev v německém ADAC-GT-Masters. Letos se o úspěch v osmi podnicích tohoto povedeného šampinátu pokusí kompletní český tým: organizace Roberta Šenkýře z Brna. Zkušený tým pro tento projekt zakoupil od stáje DB osvědčený BMW Z4, se kterým Nizozemci roku 2012 slavili první vítězství této značky v ADAC-GT-Masters vůbec. Také pohled do „Senkyr-BMW“ bude pro českého fandu zajímavý: jedničkou v kokpitu se stane úřadující mistr FIA-Central-European-Zone GT, Jakub Knoll. O druhém jezdci vedle 24letého Čecha ještě není rozhodnuto.

Robert Šenkýř, syn bývalého pilota ME-cestovních vozů a DTM, ještě minulý rok sám závodil, vstupu do ADAC-GT-Masters ale obětoval vlastní aktivní kariéru: „Rád bych jezdil dál, sestavit tým pro rok 2015, ale vyžaduje mou plnou pozornost. Nastoupíme totiž nejen v Německu ale i dále v českém šampionátu. K prvnímu závodu v Oscherslebenu chceme přijet perfektně připraveni. Samozřejmě nesním o tom, že hned zajedeme mezi prvních pět. Prvním cílem je, aby byl tým schopen, splnit všechny úkoly závodního víkendu bez potíží. Sportovní výsledky by se pak měly dostavit také.“

Všechny závody mistrovství přenáší německá kanál Sport1 (DSF) živě. A tohle je kalendář na Šenkýř-Motorsport v ADAC-GT-Masters čeká:

26.04. Oschersleben
07.06. Red Bull Ring
21.06. Spa-Francorchamps
05.07. Lausitzring
16.08. Nürburgring
30.08. Sachsenring
20.09. Zandvoort
04.10. Hockenheimring